S.A.R.A.

S.A.R.A.

S.A.R.A.

S.A.R.A – Savezna asocijacija regije Alzas – predstavništvo Međunarodne unije Alzasa (UIA – Union internationale de l’Alsace) iz Strazbura, u Srbiji je otpočelo  sa svojim aktivnostima u decembru 2022. godine.

Kancelarija je otvorena u Vrnjačkoj Banji, a sporazum o saradnji potpisali su predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, predsednik Međunarodne Unije regije Alzas (UIA), Žerard Stadel i predsednica Savezne asocijacije regije Alzas (S.A.R.A) za Vrnjačku Banju i region, Slađana Novaković. 

S.A.R.A.

S.A.R.A.

S.A.R.A - Savezna asocijacija regije Alzas

Alzas važi za najbogatiju francusku regiju sa adšlnistrativnim centrom u Strazburu, u kome je takođe sedište Evropskog parlamenta, a Međunarodna unija Alzasa (UIA) posluje u 65 zemalja sveta na pet kontinenata. Sve ovo su pokazatelji visokog privredno-ekonomskog značaja ove Asocijacije za našu zemlju i region.

Kancelarija S.A.R.A u Vrnjačkoj Banji prva je zvanična kancelarija u Srbiji jednog francuskog regiona, koja povezuje javni i privatni sektor regije Alzas, opštine Vrnjačka Banja i okolnih gradova i opština.

Ekonomija i saradnje

Ekonomija i saradnje

Jedna od značajnijih poseta Srbiji u okviru aktivnosti S.A.R.A je poseta Mišel Husera (Michel Husser) Vojvodini, četvrta generacija vlasnika restorana LE CERF iz Marlenhajma (u blizini Strazbura). Ovaj restoran je 1936. godine dobio prvu Mišlen (Michelin) zvezdicu, koja se sa ponosom danas prenosi na četvrtu generaciju i kao takav je jedini restoran u istoriji koji poseduje Mišlen odličje punih 88 godina. Poseta Mišel Husera je takođe od izuzetnog privredno-ekonomskog značaja i za zemlje čitavog regiona.

U maju 2023. godine je predstavništvo S.A.R.A u saradnji sa Udruženjem „Ja volim Francusku“ učestvovalo u organizaciji manifestacije „Francuska kuhinja sa zvezdicama“ na Fruškoj Gori, u restoranu Fleur de Sel, u vinariji Šapat.

Ekonomija i saradnje

Ekonomija i saradnje

Iste godine u oktobru mesecu u ponovnoj saradnji dve organizacije kojima predsedava Slađana Novaković, manifestacija „Francuska kuhinja sa zvezdicama“ održana je na Jahorini u Bosni i Hercegovini, u hotelu Termag.

Partnerstva

Naši partneri

Kontakt

Budite deo naše misije

Za sva vaša pitanja, informacije, predloge, sugestije, pohvale i savete stojimo Vam na raspolaganju.