O nama

O nama

Nije znala da je to nemoguće uraditi, pa je to i uradila...

„S strpljivošću, odlučnošću i napornim radom, Slađana Novaković je uspela da udruži sve one strane naših dveju zemalja koje imaju dobru volju da razviju ponudu Srbije prema francuzima. U ovome me potiče na razmišljanje o ovoj rečenici velikog američkog pisca Marka Tvena namenjenoj drugom geniju, dragom svim Srbima, koji je radiografisao njegovu ruku, naučniku Nikoli Tesli i koju ću parafrazirati: „Nije znala da je to nemoguće uraditi, pa je to i uradila.”

Jean-Christophe BUISSON

Zamenik glavnog urednika „Le Figaro Magazine“

O nama

Liderstvo i inovacija

Vizionarski lider:
Put Slađane Novaković ka međunarodnom priznanju

Udruženje „Ja volim Francusku” je osnovano 2018. godine od Slađane Novaković i kao takvo je jedinstveno u svom obliku na ovim prostorima. Iako sa primarnim ciljem jačanja veze između Srbije i Francuske, Udruženje „Ja volim Francusku“ tokom poslednjih šest godina uključuje i ostale zemlje Balkana u svoj rad. Njihov fokus nastavlja da bude jačanje privredne, turističke, ekonomske i interkulturalne saradnje.  Slađana Novaković, osnivač Udruženja „Ja volim Francusku“, se ponosi uspešno realizovanim inovativnim projektima međunarodnog karaktera.

Zahvaljujući ovim uspesima, predstavnici javnog sektora Republike Francuske smatraju Udruženje „Ja volim Francusku“ liderom u navedenim oblastima poslovanja.

Mostovi prijateljstva

Udruženje Ja volim Francusku

Sa sedištem u Beogradu, udruženje aktivno radi na jačanju  privredne, ekonomske i interkulturalne saradnje izmedju Srbije, zemalja Balkana i Francuske. 

Tokom proteklih nekoliko godina, realizovalo je više od 20 međunarodnih projekata, posvećenih promociji i jačanju veza između ove dve zemlje, koji su rezultirali potpisivanjem nekoliko bilateralnih sporazuma izmedju Srbije i Francuske.

« Elle ne savait pas que c’était impossible de le faire, alors elle l’a fait »

Kao rezultat uspešnog poslovanja u proteklih šest godina, Republika Hrvatska i Republika Slovenija angažuju Udruženje „Ja volim Francusku“ od 2022. godine za iste ili slične aktivnosti kojima je zabeležena njihova prepozntaljivost u Srbiji. 

Zahvaljujući pre svega svojoj posvećenosti, radu i uspehu u realizaciji brojnih projekata, Slađana Novaković je Udruženje “Ja volim Francusku” podigla na nivo internacionalne asocijacije. Zvanična promena statusa u imenu će uslediti onog trenutka kada to u Srbiji, državi osnivanja, pravno bude bilo moguće.

Kontakt

Budite deo naše misije

Za sva vaša pitanja, informacije, predloge, sugestije, pohvale i savete stojimo Vam na raspolaganju.