Ekonomija i saradnje

Ekonomska diplomatija

Delovanje na svim privrednim sektorima

Slađana Novaković u svojoj funkciji predsednice udruženja „Ja volim Francusku“ i Savezne asocijacije regije Alzas  S.A.R.A značajno doprinosi razvijanju i poboljšanju odnosa Srbije i Francuske u različitim sektorima. Veliku potvrdu njenom uspehu predstavljaju i međunarodne saradnje zemalja iz regiona, koje je od 2022. godine aktivno angažuju za uspostavljanje i realizaciju projekata sa Francuskom. 

Udruženje „Ja volim Francusku“ je u proteklih nekoliko godina proširilo svoje aktivnosti na skoro sve sektore, od privredno-ekonomskih odnosa, interkulturalne saradnje , medicine ,turizma i ostalih privrednih grana –cime je potpisano nekoliko bilateralnih sporazuma 

Ovde su neke od odabranih saradnji, a sve uspešno ostvarene projekte udruženja „Ja volim Francusku“ možete videti na stranici Aktivnosti“.

Ekonomska diplomatija

Nova ekonomija

Nova ekonomija

U maju 2022. godine Beograd je posetio Kristijan Tetedu, „šef Mišlen kuhinje koji je poneo titulu najboljeg restoratera, učitelja svih kuvara i predsednika Mišlenovih kuvara u Francuskoj“. Njegova poseta bila je centralni događaj otvaranja manifestacije „Francuska kuhinja sa zvezdicama“, koja predstavlja idejno-logistički podstrek srpskoj gastronomskoj sceni na putu do prve Mišlen zvezdice.

Sve detalje o ovoj inovativnoj manifestaciji tradicionalnog karaktera možete pročitati na sledećem linku. 

Francuska kuhinja sa zvezdicama
Nova ekonomija

Nova ekonomija

Nova ekonomija

U toku 2023. godine manifestacija „Francuska kuhinja sa zvezdicama“ održana je dva puta: U Srbiji i u Bosni i Hercegovini.

Sledeća manifestacija „Francuska kuhinja sa zvezdicama” se u periodu od 15/10-18/10/2024 održava u Puli, u saradnji sa prestižnim lancem hotela „Aena hospitality Group”. Za ovu priliku je međunarodna organizacija „Ja volim Francusku” sklopila partnerstvo sa predstavnicima javnog sektora republike Hrvatske, Pulske Županije i Turističke organizacije Istre, čime ćemo otpočeti realizaciju mnogobrojnih bilateralnih aktivnosti između Republike Hrvatske i Republike Francuske.

Na osnovu važnog sporazuma potpisanog sa prestižnim Evropskim institutom CEFPPA, za obrazovanje hotelijera, deset studenata iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije će u oktobru 2024. godine započeti studiranje u Strazburu. Ovim sporazumom će studentima iz Hrvatske i Slovenije biti omogućeno besplatno studiranje.

Medicina

Medicina

Udruženje „Ja volim Francusku“ je zajedno sa opštinom Vrnjačka Banja, Evropskim udruženjem banja (ESPA) i Francuskim nacionalnim odborom termalnih centara (CNETH) učestvovalo u organizaciji Foruma „Iskustva u tretmanima u post kovid stanjima“ koji je  održan 27. januara 2023. godine. Ovim povodom je po prvi put u Srbiju  došao Srbiju predsednik ESPA i CNETH, gospodin Teri Duboa (Thierry Dubois).

Turizam

Turizam

Slađana Novaković, predsednica Udruženja „Ja volim Francusku“ je u junu 2020 u Vrnjackoj banji realizovala  jedini projekat od internacionalnog značaja u vreme pandemije Covid 19 – a sa ciljem promocije spa i wellness potencijala. Kratak izveštaj o projektu možete videti ovde.

Kao rezultat posete francuske delegacije, vrnjačka delegacija, predvođena predsednikom opštine Bobanom Đurović, je u organizaciji udruženja „Ja volim Francusku“ posetila banju Viši u Francuskoj.

Ekonomija

Ekonomija

U cilju poboljšanja privredno-turističkih odnosa Srbije i Francuske, Slađana Novaković, predsednica udruženja „Ja volim Francusku“ organizovala je u junu 2022. godine bilateralnu posetu Strazburu i Parizu.

Delegacija Vrnjačke Banje, predvođena predsednikom opštine, Bobanom Đurovićem, boravila je u Strazburu, glavnom gradu regije Alzas koja važi za jednu od najrazvijenijih regija Francuske i drugu najbogatiju regiju u ovoj zemlji.

„Pored predstavnika vrnjačke delegacije, sastancima su prisustvovali i ambasador Privredno-turističke unije regije Alzas, Žerard Stadel, predsednik Asocijacije ”Aria“ Alzas, Sebastijan Muler i predstavnik “Aria” Alzas, Sofi Morise. Na sastancima je izražena obostrana spremnost za uspostavljanjem saradnje u oblasti turizma i male privrede, ali i razmena iskustava i primera dobre prakse. Dogovoreno je da Vrnjačka Banja bude prva srpska turistička destinacija koju će, zajedno sa mestima u njenom okruženju, turističke agencije ponuditi stanovništvu ove regije za odmor, rekreaciju i lečenje“.

Ostatak teksta o poseti vrnjačke delegacije regiji Alzas možete pročitati na sledećem linku.

Partnerstva

Naši partneri

Kontakt

Budite deo naše misije

Za sva vaša pitanja, informacije, predloge, sugestije, pohvale i savete stojimo Vam na raspolaganju.